Kérdés:
Kinyomtathatóak a fogkefe sörték?
J. Roibal - BlockchainEng
2016-06-16 21:00:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lehetséges-e kinyomtatni a fogkefe sörtéit egy közös FDM 3D nyomtatóval? Különösen a sörték szélessége, az egyes sörték egymáshoz való közelsége és az egyes sörték rugalmassága érdekel.

Helló @J. Roibal, észrevettem, hogy a kérdésed egy ideje felmerült. Az alábbi válaszok bármelyike ​​képes volt megoldani a kérdését? Ha igen, elfogadná a megfelelő választ. Ha nem, mi hiányzik, hogy tovább segítsünk? Továbbá, ha önállóan jött rá, mindig válaszolhat és elfogadhatja saját megoldását. Köszönöm.
Három válaszokat:
StarWind0
2016-06-17 17:11:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valójában tavaly egy csoport normál FDM nyomtatót használt a haj, a szálcsiszolás stb. 3D nyomtatásához. Lásd a Carnegie Mellon Egyetem sajtóközleményét.

https://www.engadget.com / 2015/10/29 / 3D-s haj-nyomtatás olyan egyszerű, mint egy forró ragasztópisztolyt használni /

http: // technabob .com / blog / wp-content / uploads / 2015/11 / 3d_printed_hair_by_Gierad_Laput_Xiang_Chen_Chris_Harrison_1.jpg

Ez azt jelenti, hogy tudtommal nem fog hozzáférni ehhez a folyamathoz, és valószínűleg egy szabadalmak és más innovációs gyilkosok hegye.

Most, hogyan kell ezt csinálni a divatos szoftveren kívül.

Egy FDM nyomtatónál a legkisebb fúvóka, amit valaha kaptam, 0,1 mm volt, azonnal elakadt. Ilyen pontossággal lehetne sorokat nyomtatni.

Most valami fejlettebbre kell áttérnünk, például a DLP-re. Nem a kívánt anyagokat, hanem közelebb a kívánt mérethez. egy űrlap 25 mikronos nyomtatással képes nyomtatni. Ami hajszálként 17 mikron, akkor "elég közel van" .. de a gyanta törékeny és elszakad. Van más anyaguk is, mint például rugalmas anyagok, de nem ismerem őket eléggé.

Szintén csak megemlítem. Az apró műanyagdarabok inkább elvágják, mint megfésülik.

Egy további megjegyzés a formLabs-en (form1 +) 25 mikronos funkciókat hozhat létre, de tapasztalataim szerint megbízhatóan kinyomtathatja az eltalált vagy elmaradt adatokat, különösen, ha rendkívül szorosan egymáshoz nyomtatják, mint egy sörtén.
tbm0115
2016-06-17 20:47:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ezen a ponton egy FDM nyomtató valószínűleg nem hozna jó eredményeket, ha ugyanazt a mintát kívánja kinyomtatni, mint a jelenlegi fogkefék.

Minden szál 0,007 "átmérőjű, ami valamivel nagyobb, mint a tipikus minimális átmérő, amely esetleg extrudálható. Ez nem hagy sok helyet a rétegek közötti megfelelő felület biztosításához.

Az ilyen kicsi funkciókkal problémákba ütközhet a gép felbontása és pontossága miatt. a felbontás döntheti el, hogy a szálak mennyire vannak külön nyomtatva. A pontosság meghatározhatja, hogy az egyes rétegek mennyire nyomtatják ki egymást. Ha a gépek pontossága kb. 0,0005 ", akkor számítson arra, hogy a rétegeinek kb. 0,007 "méretű jellemző. Nem számolok azzal is, hogy a gépet mennyire tartják karban / hangolják, ami ronthatja a felbontást és a pontosságot is.

Tehát lehetséges FDM-en, de ebben nem valószínű idő.

Az esélyek javítása érdekében:

  • Lassítsa lefelé az adagolási sebességet (talán 30-40 mm / s)
  • Vigyázzon és extrudáljon. Ez egyértelműbb lesz az ilyen kisebb funkcióknál. Vagy úgy néz ki, mint egy nagy folt, vagy nagyjából semmi. A szeletelőnek rendelkeznie kell beállításokkal a kompenzáció elősegítése érdekében.
  • Tisztítsa meg az extrudert és a hajtóművet, és hangolja rá az izzószál feszültségét az extruder egységben.
  • Használjon minőségi szálat! Ha az izzószál nem kerek, akkor túl / túl extrudálás fog bekövetkezni.
  • Vegye figyelembe az egészségügyi szervezet követelményeit, hogy milyen anyagokat használhat a szájába kerülő anyagokra. Ugyanez a logika érvényes annak biztosítására, hogy ne nyomtassa ki a sörtéket olyasmiben, ami penészedhet. Úgy gondolom, hogy a nejlon biztonságos, legalábbis az Egyesült Államokban, de ne idézz engem erről.
Ehhez hozzá kell tenni, hogy még az FDA által jóváhagyott nyomtatott anyagok sem felelnek meg a szájban. Mint egy nyomtató nem fog megfelelni az FDA szabványainak.
@StarWind véletlenül tudja, hogy a nyomtatott rész nem felelne meg az FDA szabványainak? Természetes PLA-hoz vagy Nylonhoz sem?
Hosszú beszélgetést folytattunk róla az általam vezetett facebook csoportban, 3d nyomtatási hobbistákban. Az a kérdés merül fel, hogy a gépe nem fog megfelelni az élelmiszeripari / tisztatéri normáknak. Az a tag, aki azon a téren dolgozott, nagyon biztos volt benne. A műanyag akarat.
Butaságnak gondoltam, tekintve a tempókat, amelyekről beszélünk
Úgy van! Ugye a fúvóka szennyeződése és a lemezek felépítése (szalag, ragasztó stb.)
A szennyeződéshez sok hibapont tartozik. Ez a vita elsősorban a saját gépéről szólt. Olaj, vágásokból származó vér, az alkalmazottak mosatlan keze. Ezután a környezet, amelyben benne van. A Chipolte grillt megtisztítják és gondozzák. Az alkalmazottaknak vannak hálók és így tovább. A piszkos műhely egy másik vektor.
user802599
2016-06-20 09:48:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nekem volt dolgom egy karácsonyfa érdekében egy csepp hurok technikával. Használhatja ugyanazt a módszert vagy valami hasonlót, hogy megpróbáljon létrehozni valamit, amely hasonlít a fogkefe sörtéihez, de nem hiszem, hogy szeretné megtenni a fogak tisztítását vele.

Esetleg adna még egy kicsit részletesebben? Mi a "leforgatott hurok" technika?
Alapvetõen a nyomtató vékonyan kinyomtat egy sort a modellbõl, majd visszaáll a modellhez, létrehozva egy hurkot vagy az izzószálat.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...