Kérdés:
A nyomtatóm rendetlen labdát nyomtat. CTC prusa az Ebay-ből
Jack Casas
2018-01-07 01:01:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ezt az olcsó prusa i3 variációt az eBay-től vettem. Beállítottam mindent, és most megpróbálok kinyomtatni néhány gcode fájlt az SD-kártyáról. A PLA használata.

Íme egy videó a rendetlenségről! Hogyan lehet ezt kijavítani ?:

https://youtu.be/Vz46tCcrtMI

Fogalmam sincs a gcode fájlok létrehozásáról, ezért Most vettem a gyártó CD-jéről azokat.

Vannak-e olyan gcode fájlok, amelyeket letölthetek a nyomtatóm helyes beállításához és kalibrálásához. Szeretném tudni, hogy a hardveres beállításom megfelelő, mielőtt belekezdenék a szoftverbe.

Köszönöm.

Egy válasz:
Adrian W
2018-01-07 03:44:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Úgy tűnik, hogy módosítania kell a nyomtatóágy szintjét. Amikor z = 0, a fúvókának 0,1 mm-rel a nyomtatási felület felett kell lennie - és ennek a nyomtatási terület minden pontján kell lennie. Ennek beállítására vonatkozó utasításoknak a nyomtatóval együtt kell lenniük.

Alapvetően az eljárás a következő (ezeket a parancsokat közvetlenül a nyomtatón kell kiadnia, tehát nincs szükség gcode-ra):

  • auto home, azaz az összes tengely 0-ra megy.
  • tiltsa le a léptetőket, így mozgathatja a nyomtatási ágyat és az x-tengelyt
  • egy papírlap a nyomtatási asztalon. A közönséges papír vastagsága körülbelül 0,1 mm, tehát ez jó a kalibráláshoz.
  • most mozgassa a fúvókát a nyomtatóágy körül. Enyhe (!) Súrlódásnak kell lennie a papír és a fúvóka között, és ennek a súrlódásnak mindenütt azonosnak kell lennie. Ha nem, használja a négy sarokban lévő csavarokat a nyomtatóágy szintjének beállításához. Ne próbálja meg egyszerre teljesen kijavítani az eltéréseket, mert ez meghajlíthatja a nyomtatóágyat. Tegyen több kört és állítsa be a csavarokat 1/2 fordulattal csak minden körön. Ez egy unalmas eljárás, de nagyon szükséges.

Végül, amikor a fúvóka 0,1 mm-rel a nyomtatóágy fölött van, z = 0, akkor képes nyomtatni, és az izzószálnak ragaszkodnia kell az ágyhoz.

A fűtött ágy is segít.

PS: A gcode fájlok előállításához szeletelőre van szükség. Az első lépéseknél a Cura használatát meglehetősen egyszerűnek találtam: .stl fájlokkal töltöd fel, és ez belsőleg fel fogja szeletelni. Jelenleg a slic3r-t (és a pronterface-t használom a nyomtató vezérléséhez).

Köszönöm .. Megpróbálom beállítani a nyomtatási ágyat. Miért az STL fájlok helyett általában nincsenek elérhető gcode fájlok ?? Működni fog egy gcode fájl bármely prusa i3 nyomtatóban?
Az STL fájlok csak a geometriát tartalmazzák, míg a gcode olyan technológiai információkat is tartalmaz, mint a felbontás, a hőmérséklet, a nyomtatási segédanyagok, például a támogatás, a karima stb.
Egyetértek azzal, hogy a probléma az ágy szintezésével van, de az eljárást a leírtaktól kissé eltérően kell végrehajtani. Különösen: 1) melegítse a fúvókát a nyomtatási hőmérsékletre (ez azért van, mert a forró vég meleg állapotban kitágul, ezért a fúvóka alacsonyabb az ágyon nyomtatáskor. 2) _nem_ tiltsa le a léptetőket, inkább használja a menüt a nyomtatófej mozgatásához ( nem akarja véletlenül elmozdítani a Z tengelyt) 3) ahelyett, hogy a fúvóka körül "mozogna", mozgassa ismételten a 4 beállító csavar tetején. Ha az ágya lapos, akkor ez az egész ágyat szintezni fogja. Súlyosan görbe ágyat kell cserélni.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...