Kérdés:
Az objektum nyomtatása több részből áll
CalculatedRisk
2017-10-26 11:14:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Van olyan szoftver / módszer, amellyel az objektumok automatikusan több részre oszthatók, például egy jig fűrész puzzle-ként, hogy össze tudjam őket kapcsolni és megkerüljem az építési lemez méretkorlátját?

Példaként ez a 2D-s kép, amelyet ki akarok nyomtatni, de a nyomtatóim méretkorlátja nagyjából akkora, mint a kék "négyzetek". Elég unalmas és időigényes ezt manuálisan elvégezni. Ezenkívül nagyra értékeljük a zökkenőmentes vonalak kialakításával vagy a megfelelő illesztéssel kapcsolatos tanácsokat, amikor ezeket a darabokat összeragasztjuk. enter image description here

Az AFAIK 3D-s alkalmazások többségének ismétlődő (csempézési) művelete van (más néven minta), így létrehozhat egy csempét és megismételheti a rácsban, valamint logikai művelettel is rendelkeznek, amely segít az objektumokat egy másikra szeletelni. kérjük, vegye figyelembe, hogy csak a fő objektum határaihoz kell tennie. mivel az összes nagyságú csempe azonos (teljesen fekete). kérjük, írja meg, hogy milyen alkalmazást használ, hogy pontosan ebben az alkalmazásban vezethessünk. szeletelést is végezhet bármely 2d (igen - 2d) alkalmazásban. szeletelje a bittérképét kisebb részekre és extrudálja őket 3D objektumokra.
Az egyszerűség kedvéért kivettem a textúrát, de ott lesz. Az Inkscape programmal készítettem a bittérképet, de 3D-s modellemet a Fusion 360-ban és a Repetier-ben nyomtatom. Megjegyzem a képemben, hogy a kocsi burkolatának jobb felső sarka szuper apró darabokra vágódik, és nem esik bele a blokkokba. Ideális esetben használnék valamilyen módszert, hogy az alkatrészek nagyjából azonos méretűek legyenek.
míg a modellen: create> pattern vagy míg a sketch: sketch> téglalap alakú minta. SZERKESZTÉS: a tárgy / vázlat kivágásához kérjük, nézze meg itt: https://www.youtube.com/watch?v=5o7-4lSjyQw
Ha valóban olyan kimenettel foglalkozik, amely sokszor akkora, mint az építőlemez, javasoljuk, hogy próbálja meg beállítani a vágási vonalakat, hogy egy csomó sima-szilárd négyzet legyen körülvéve, darabokkal, amelyeknek alakja van.
Három válaszokat:
Samveen
2018-10-26 10:01:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Értésem szerint megpróbálja kisebb darabokra osztani az objektumot azzal a reménnyel, hogy a puzzle-hoz hasonló módon újra összeállíthatja őket.

Két lehetőséget ismerek Ehhez OpenSCAD használatára van szükség:

 • A PuzzleCut könyvtár - Ez lehetővé teszi, hogy szétszedje az objektumot több darabbá, amelyeket egy kirakós játékfűrészben össze lehet állítani. rejtvény típusa
 • A PinCut könyvtár - ez lehetővé teszi, hogy szétszedje az objektumait több darabra, amelyeket a darabok csapjainak és a megfelelő lyukak segítségével lehet újra összerakni.
mbuc91
2018-11-04 23:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Megemlítette magát a Fusion 360 használatával; ha igen, akkor szétválaszthatja a végső testet vagy alkatrészét külön testekre. Ezután minden testet külön exportálhat.

 • A Slic3r és a Slic3r PE egyaránt rendelkezik a Cut paranccsal, de sajnos csak az XY síkban fog vágni.

 • Ha Windows 10 rendszert használ, a 3D Builder rendelkezik egy jó eszközzel az STL fájlok felosztásához.

  • Nyissa meg az STL-t a 3D Builderben
  • Használja a Szerkesztés > Felosztás parancsot.
  • Állítsa a síkot oda, ahová az objektumot kivágni szeretné.
  • Mindkettő megmarad, és kattintson a ✓ Felosztás gombra. minden objektumot át kell másolnia egy új 3D Builder ablakba a külön mentéshez.
 • A Meshmixer kiváló eszköz az általános tanuláshoz, de tanulási görbével rendelkezik.
ykatchou
2018-11-02 21:22:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sajnálom, hogy így fogalmaztam, de a 3D nyomtatás a legjobb "eszköz" az Ön esetére?

Úgy tűnik, hatalmas lapos fájlt akarsz létrehozni, amikor a CnC lenne a legjobb tiszta és szilárd rész létrehozásához.

Egyébként, mivel mások azt javasolják, hogy szerszámot keresel eszköz.



Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...