Kérdés:
Extrudálás és izzószál őrlés alatt állandó
DonaldEnte
2018-08-27 18:17:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sajnos nagy problémám van néhány hete, és nem tudom magam megoldani. Több mint 20 nyomatnál ugyanazok a problémák merültek fel: a kezdetnél minden jól megy , de egy bizonyos időpontban a Creality CR-10-esem extrudálás alatt és hasonlóan kezdődik 1 perc múlva már nincs extrudálva az izzószál , és a 3D nyomtató semmilyen extrudálás nélkül mozog a nyomtatóágy felett. Ezt követően ki kell húznom az izzószálat, és az adagoló mindig beleőrlődik. nem találtam semmi rosszat. Amikor kézzel áttolom az izzószálat, az extrudálódik, de a sikertelen nyomtatás után NAGYON nehéz visszahúzni (mivel az izzószál kissé nagyobb fúvóka - nehéz eltávolítani! -

Ez lehet a probléma:

Csak megpróbáltam eltávolítani az izzószálat a nyomtatóból (egy másik nem sikerült nyomtatás) Két fogót kellett használnom, mert az izzószálat annyira nehéz volt visszahúzni. Észrevettem, hogy a PLA átmérője a főhely közelében sokkal nagyobb (kb. 1,75 mm felett) Körülbelül 5 cm ez nagyon nagy távolság - ez az oka annak, hogy nehéz visszahúzni (és át is tolni?) De nem tudom, miért történik ez ... Ha erre választ kapok, azt hiszem, hogy megoldottam probléma

Már próbáltam 50% -kal nyomtatni, ami nem működött.

 • Creality CR-10 0,4 mm-es fúvókával,
 • 1,75 használt PLA szál (fehér)
 • 0,27 mm rétegmagasság
 • 45 mm / s nyomtatási sebesség 220 ° -nál (kézzel könnyen át tudom tolni az izzószálat 200 ° -on)
 • 60 ° -os ágyhőmérséklet

És itt néhány kép a sikertelen nyomatokról:

Failed print

Filament grinding

Sorry for the bad resolution

Failed print #2

Azt hiszem, ezeket ki tudom zárni:

Ez lehet: (azok a dolgok, amiket el tudok képzelni, de nincs megoldásuk)

 • Az adagoló túl erős / az új PLA filamentem túl puha
 • Esetleg szoftveres probléma? A legújabb Cura verziót használom, és nem tudom, mi lehet a baj ott.

Úgy tűnik, hogy az izzószál elfogy a hotendből. Valami itt tényleg elromlott. Megpróbáltam csökkenteni a nyomtatási hőmérsékletet, és nincs problémám (legalábbis nem akkora) az izzószál kihúzásával, ehelyett az adagoló újra elkezdett őrölni az izzószálban.

Filament exiting nozzle

Nagyon örülök a válaszoknak és a lehetséges megoldásoknak.

Ellenőrizze az extruder kalibrálását, és nyomtasson ki egy kalibrációs kockát is 100% -os kitöltéssel.
Ha van javítása, tegye közzé és fogadja el válaszként.
Az @DinaldEnte, törölt válasza szerint laza tavasz volt.
@SeanHoulihane Sajnos ez nem oldotta meg teljesen a problémát. Később ismét megjelent. Nem tudom feltenni a javítást, amikor kijavítottam a problémát
Hat válaszokat:
Davo
2018-08-27 18:30:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A csiszolás annak a kísérletnek köszönhető, hogy az izzószálat gyorsabban haladják tovább, mint amennyit megolvasztani és adagolni lehet. Próbálja ki az alábbiak egyikét vagy többet:

 • Emelje meg a fej hőmérsékletét (az aktuális átviteli igény kielégítése érdekében)
 • Csökkentse a nyomtatási sebességet (az áteresztési igény csökkentése érdekében)
 • Szelet vékonyabb rétegekhez (az áteresztési igény csökkentése érdekében)
220 ° C-nál magasabb hőmérsékleten kell nyomtatni? Ez meglehetősen szokatlan lenne a PLA számára. És megpróbálom csökkenteni a nyomtatási sebességet.
Anyagához igazítanod és figyelned kell. Talán 225 ° C a legjobb erre a sebességre. Talán 215 ° C félsebességen jól működik. Ezzel az anyaggal kell tesztelnie a berendezésen. Ami nekem működik, nem biztos, hogy neked. Minél lassabban nyomtat, annál több ideig marad az anyag a fej olvadékzónájában.
Már próbáltam 50% -os sebességgel nyomtatni, és még mindig nem működött: / Csak nem tudom, mit kellene még kipróbálni ..
Kérjük, adja hozzá ezeket az információkat az eredeti bejegyzéshez, hogy mások is megkapják ezeket az információkat.
Rendben. Megváltoztattam a bejegyzést, lehet, hogy most van rá megoldása?
@DonaldEnte Lehet, hogy túl meleg van és kabonizál?
@Oscar valójában ez lehet. Amint alább olvashatja, megpróbálom csökkenteni a hőmérsékletet.
cmm
2018-08-27 20:56:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Több okból is felmerült ez a probléma. Nem tudom megmondani, mi az oka, de ezek az enyémek voltak. A tüneteid közül az első problémára gyanakszom, de felsoroltam másokat, hátha hasznosak lehetnek

 1. Ez a probléma volt a legtöbbet a "Thing-o-Matic" nyomtatóval . A probléma az volt, hogy nem volt elég tiszta szünet a fűtőelem és az izzószál között. Ennek kiküszöbölésére ventilátort adtam az olvadékzóna fölötti fémcsőhöz. Amikor az izzószál ült, megpuhult és kitágult. Ezután nehezebb volt nyomni, és ez olyan függőleges húrokat okoz, mint amilyen a képen van. A Thing-o-Matic extruder közvetlenebb volt, mint Bowden, de ugyanaz a probléma fennállhat. Úgy látom, hogy a CR-10 ventilátorral van felszerelve az extruderhez. Győződjön meg róla, hogy tovább működik, és hogy a légáramlat hűti a régiót közvetlenül a forró vég felett, még akkor is, ha a fej egy hüvelykkel van az ágy fölött. az olvadási zóna az olvadási zóna feletti térbe, magával hozva a hőt is. A visszahúzási beállítások csökkentése csökkentheti az olvadási zóna feletti tér fűtését.

 2. Rossz csatlakozás a fűtőberendezéshez, így a hőmérséklet csökken a nyomtatás közben.

 3. Az extruder nyomógörgője túl nagy nyomást gyakorol az izzószálra. Az egyik áthaladás rendben van, de a gyakori visszahúzódással járó rövid extrudálások miatt az izzószál ismételten áthaladt a hengeren, és ellapult, így nehezen táplálkozott a mechanizmus többi részén.

 4. Elakadt az izzószál az orsón, megakadályozva az extruder zökkenőmentes húzását.

Néhány egyéb probléma, amely ezt okozhatja, és kerestem, de még nem eseteimben a probléma volt:

 1. Gyenge tápellátás. Ellenőrizze a +12 vagy a +24 feszültséget, amíg a probléma jelentkezik.

 2. Túlmelegedett vagy hibás extruder meghajtó chip, amely nem képes egy vagy több léptetőmotor fázist elegendő árammal meghajtani. Ez sok esetben lehetővé teszi a helyes viselkedést, de ha bármi történik, ami terhelést jelent a motor számára, az leállhat.

Nagyon köszönöm a gondolatait! Tegnap kicseréltem a fúvókát és a bowden csövet, hogy kizárhassam az eltömődést vagy valami mást. A következő dolgokat megpróbálom: 1) a hőmérséklet emelése (és külső mérés) 2) az ÖSSZES visszahúzási beállítás és a ventilátor letiltása 100% -on. Ha mindezek nem sikerülnek, akkor csak az marad túl nagy feszültség adagoló az izzószálon (de nem tudom, hogyan lehet ezt kijavítani, mert nem tudom megváltoztatni a nyomtatón) Ellenőriztem a feszültséget stb. minden rendben
user77232
2018-09-06 07:17:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ennek számos oka lehet. A legegyszerűbb:

 1. Lehet, hogy a fúvóka eltömődött / törmelékkel rendelkezik. Tolja kézzel az izzószálat a forró végbe, hátha nagyobb erő okoz jobb áramlási sebességet. Továbbá, ha az izzószál megpróbál göndörödni, amikor a fúvókából kijön (bármely irányban), akkor valószínűleg a dugó eltömődött.

 2. A tefloncső és a fúvóka között van egy rés, ami nagyobb olvadási zónát eredményez, ami megnehezíti az izzószál áttolását.

 3. Az extruder hűtőventilátora nem működik, ami lehetővé teszi, hogy a hő hőfékre haladjon, meghosszabbítva az olvadási zónát.

 4. Lehet, hogy az extruder hajtóműve piszkos törmelék / por / rozsda. Ez csúszást okoz. Az a tény, hogy a nyomtatás elkezd működni, de aztán nem sikerül, azt jelzi, hogy a probléma progresszív, ami megcsúszást jelez.

 5. A motor alulfeszültségű, lépésveszteséget és egy halmozott hiba a nyomtatás során.

 6. Az izzószál gyenge. Az üregek és az inkonzisztens átmérők régen olyan problémát jelentettek, amely a nyomtatást régen meghiúsította, de manapság már nem annyira.

 7. A léptetőmotor-meghajtók túlmelegednek, és nyomtatás közben szakaszosan leállnak , ami kumulatív hibákat eredményez. Használjon házventilátort vagy más megfelelő ventilátort a tábla hűtésére. Egy Anet A8 alaplap meghal rajtam a túlmelegedés miatt.

Köszönöm a választ. Azt hiszem, ez az egyik dolog, amit említettél. A nyomatok kezdtek kudarcot vallani, mióta vettem egy új PLA filament. Átmérője tökéletesen konzisztens 1,75 mm, de meglehetősen puha .. vettem egy új Hotendet, és a telepítés után a probléma csak az izzószálat vagy az adagolót okozhatja, ha nem működik jól?
Ha a műanyag most ömlik ki a forró végből, akkor sajnos azt tette, amit a legtöbb újonc: A fúvókát a hőblokkal egy szintben helyezte be, így fogalma sincs arról, hogy van-e rés a torok között. Ez lehetővé teszi a műanyag kiszivárgását a torok és a tömb szálai között. Ne vezesse teljesen lefelé a fúvókát, hanem a hőblokkhoz. Addig szálam az enyémet, amíg az utolsó szál csak eltűnik. Általában egy 0,5 mm-es fémdarabot használok annak biztosítására, hogy hézag maradjon. Ezután csavarja be teljesen a torkot, amíg le nem áll. Végül húzza meg a fúvókát.
Sean Houlihane
2018-08-28 17:26:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az extrudálás hiánya egy idő után a nyomtatás úgy hangzik, mint egy kúszó kúszó. Ha az extruder hideg oldala felmelegszik, akár 60 ° C-ig (az üvegesedési hőmérséklet), akkor a fel nem hevített izzószál elkezd lágyulni és kitöltődni a cső elzárásához. Amint ez megtörténik, nagyobb a nyomás a hot-end felett és kevesebb az extrudálás (de még nagyobb erő a helyzet rontására).

sample clogged filament

Erre a legjobb megoldás az extruder / lépcső jobb hűtése és jó hőszakadás, szilárd és jól megolvadt éles átmenettel (de vélhetően valami kiváltotta ezt a hibát a beállításánál, nem pedig alapvető tervezési probléma) ).

Egyéb dolgok, amelyeket kipróbálhat:

 • Kevesebb visszahúzási távolság (a változók csökkentése érdekében)
 • Alacsonyabb nyomtatási hőmérséklet (és sebesség, de ez növeli a fúvóka nyomását)
 • Csökkentse az extrudálás szorzóját (ha az izzószála kissé vastag, a nyomás kissé nagy lehet)
Rendben. Csak kinyomtattam valamit 0 visszahúzással, így nem ez a probléma. Azt hiszem, igazad van a hőszakadással szemben. Erre az egyetlen megoldás az, ha új hotendet veszel mindennel? (rajongó stb.)
Ugyanez a gondom az izzószál újbóli kihúzásával. Megpróbálom 190 ° C-on és csökkentett sebességgel nyomtatni.
Nem, a nyomtató kialakítása feltehetően nem alapvetően hibás. Valójában arról van szó, hogy megtalálja a pontos problémát, és kicsi változtatásokat hajt végre annak kijavítására.
Most próbáltam csökkenteni a hőmérsékletet. Sajnos nem működött. Egy idő után az extrudálás és az extrudálás leállítása .. De az izzószálat meglehetősen könnyű volt kihúzni.
Alapvetően az összes nyomatom jelenleg olyan, mint az utolsó kép. Van még ötleted? Kezdem elveszíteni az enyémet: /
DonaldEnte
2018-08-30 20:52:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sajnos ez nem igaz: " végül megtaláltam a megoldást! A rugó kissé túl laza volt az adagolónál. Ennyi volt. Olyan apró dolog. Azt hittem Legalább kétszer ellenőriztem. "

Új 3D-nyomtatót vettem a 3D-nyomtatómhoz. Remélem, hogy ez megoldja a problémát. Azt hiszem, hogy a PTFE cső nem ül szorosan a fúvókán, így néhány szál átfolyik. És talán a ventilátor nem működik megfelelően. Legalábbis azt mondhatom, hogy a probléma a Hotend. -az izzószál hűtése azt hiszem. Ez azért van, mert az izzószál mindig nagyobb lett a fúvóka közelében, mert megolvadt. Ez az oka annak is, hogy ilyen nehéz volt kihúzni.

Szia Donald, visszavontam a válaszodat, mivel úgy tűnik, hogy ez a tényleges megoldás. Ha a zöld pipa ikon segítségével elfogadható válaszként jelölhetné meg, az nagyszerű lenne, mivel ezzel eltávolítja kérdését a megválaszolatlan sorból. Csak érdekből miért törölte?
Töröltem, mert sajnos nem oldotta meg a problémát.
De ez a szál már elég rendetlen, ezért létrehozok egy újat. Vettem egy új hotendet. Remélem, hogy ez megoldja a problémát.
DonaldEnte
2018-09-11 20:31:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A HOTEND CSERÉJÉVEL KINCSEL. KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET :)Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...