Kérdés:
Automatikus ágyszintezés Rumba deszkával - a szervo nem működik
FeliceM
2016-10-27 00:04:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sikerült valakinek felszerelni az automatikus ágyazást egy Rumba táblára Marlin firmware-rel?

Megvan az utolsó stabil verzió 1.1.0 RC6. p> Nagyra értékelném bizonyos irányokat, különösen:

 • Hogyan és melyik csapot aktiválhatom a szervóhoz?
 • Hogyan tesztelhetem G-kóddal, mielõtt a beállításokhoz lépnék a próba szekvenciája?

Egyelőre csak az Ext-hez csatlakoztatott hardvert (5 V szervo) telepítettem. 3 (EXP3):

 • 2-es érintkező (+ 5 V);
 • 4-es érintkező (GND) és;
 • 6-os tű (PWM),

Servo and RAMPS 1.4 and RUMBA connections

RUMBA EXP3 pinout

de nem tudom áthelyezni az M280 P0 S180 G-kód paranccsal. Fogalmam sincs, hova tegyem a kezemet a firmware-re, hogy ez elinduljon. Végső célom azonban az ABL beállítása.

Két Z min kapcsolóhoz párhuzamosan kell bekötni őket, így ha bármelyik aktiválódik, a tábla látja, de ez nem az automatikus szintezés megvalósításának szokásos módja, és normál működés mellett biztosítani kívánja, hogy a háló a szintkapcsoló mindig elsőként fog ütni, és lehet, hogy a második kapcsolót 5 mm-rel lejjebb állítja, így könnyű, de nem káros ütközés következne be az ággyal. Szinte lehetetlen lesz elérni, hogy mindkettő egyszerre aktiválódjon, és így is a hálószintezés előnyei.
Kettő válaszokat:
FeliceM
2016-11-05 14:42:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jövőbeni felhasználás céljából.

A nem mozgó szervóval kapcsolatos problémámat bekötési hiba okozta. Az Exp. A 3-nak 14 csapja van ezen a diagramon.

enter image description here

Ha azonban a táblára figyelünk, akkor ezt látjuk: enter image description here

Az első 2 csapot az ilyen csatlakozótól jobbra vettem, az első sor harmadikját pedig arra gondoltam, hogy az Exp 2–4–5. 3. Tévedtem, mert az első 2 (1-2) csap nem része az Exp-nek. 3.

A szervo csatlakoztatásának helyes módja a következő: enter image description here

Ezután használja a PWM1-et (5. tű, 3. hosszabbító). hagyja nyomon ezt a kérdést és a megfelelő megoldást valakinek, aki ugyanazt a problémát tapasztalhatja.

Jexoteric
2016-10-31 00:46:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Általános megjegyzés: Nem rendelkezem ezzel a táblával, ezért magam sem tudom tesztelni ezeket a lépéseket, elolvasom a dokumentációt a configuration.h fájlban. Ez nagyon részletes és nagyon jól segít. Kifejezetten a Marith 1.1 RC7-et nézem a Githubon, így az alábbi sorok kissé eltérhetnek attól, amit látsz.

Ami a szervo táblán történő összekapcsolását illeti, a pins_RUMBA.h itt vannak meghatározva / feltérképezve. Más tábláknál van egy pins_ [a_táblád_neve] .h, amely meghatározza az adott tábla csapjait.

Az alapértelmezett Servo pin a Rumba számára:

 #define SERVO0_PIN 5 

Úgy tűnik, hogy a 6. tűt egy harmadik extruderhez használják melegítő.

 #define HEATER_2_PIN 6 // EXTRUDER 3 

A configuration.h fájlban törölni kell a megjegyzést (törölje az elején a "//" perjeleket) a sorokat, töltse ki a rakományt, és helyezzen szögeket a szervo második sorába. Keresse meg ezeket a sorokat a Z próbaopciók címsor alatt.

 // # define Z_ENDSTOP_SERVO_NR 0 // # define Z_SERVO_ANGLES {70,0} // Z Servo Deploy and Stow Angles 

Határozza meg a szonda eltolódásait az extruder fúvókájából:

 #define X_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 10 // X eltolás: -bal + jobbra a fúvóka] #define Y_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 10 // Y : -front + [a fúvóka] mögött #define Z_PROBE_OFFSET_FROM_EXTRUDER 0 // Z eltolás:-alatti + [a fúvóka] felett 

A két z végálláskapcsoló használatához fűzött megjegyzése alapján egy olyan opció, amelyet engedélyeznie kell a szokásos végálláskapcsoló használatához a házhoz való bejutáshoz, és a szonda végleállítót csak hálós szintező műveletekhez kell használni. A config.h fájl rengeteg információt tartalmaz erről, kérjük, olvassa el saját és nyomtatói biztonsága érdekében.

Kommenteld ezt a sort:

 // # define Z_MIN_PROBE_ENDSTOP 

és megjegyezd ezt a sort:

 #define Z_MIN_PROBE_USES_Z_MIN_ENDSTOP_PIN 

Ezután állítsa be a kocsi magasságát, hogy a z szondatér lehessen lefelé lendülni:

 #define Z_PROBE_DEPLOY_HEIGHT 15 // Emelés, hogy hely legyen a szondának a telepítéshez / tárolás # definiálás Z_PROBE_TRAVEL_HEIGHT 5 // Emelés a szondázási pontok között. 

Autobed ​​szintező megjegyzéshez:

 // # define AUTO_BED_LEVELING_FEATURE // Az engedélyezéshez törölje a megjegyzést 

Ezután állítsa be a szondapontok sarkait: ha ENABLED (AUTO_BED_LEVELING_GRID) #define LEFT_PROBE_BED_POSITION 15 # define RIGHT_PROBE_BED_POSITION 170 # define FRONT_PROBE_BED_POSITION 20 # define BACK_PROBE_BED_POS> > Állítsa be az egyes irányokban vizsgálandó pontok számát (x és y), az alapértelmezett érték 2, így 4 helyet fog vizsgálni, a másik általános választás 3, tehát 9 helyből álló rácsot fog vizsgálni.

 // Állítsa be a dimenziónkénti rácspontok számát .// Valószínűleg nincs szükség többre, mint 3 (négyzet = 9). # define AUTO_BED_LEVELING_GRID_POINTS 2 

Ennek meg kell légy minden ng van szüksége egy alapbeállításra, bár vannak olyan lehetőségek, amelyeken nem mentem keresztül. Kérjük, tekintse meg a configuration.h fájlban található összes dokumentációs megjegyzést, mivel nagyon átfogó, még akkor is, ha kissé zavaró lehet.

Remélem, hogy ez segít!

Köszönöm a válaszod. A fő probléma, amit a szervo mozgatására késztetek. Ha a kérdésem szerint csatlakoztatom, akkor nem mozog. A válasz elolvasása úgy tűnik, hogy csatlakoztatnom kell a 2-es, 4-es, a PWM-et pedig az 5-hez, majd a Servo0-t kell használni a konfigurációban és a Gcode-ban. Erre gondolsz? A kérdésemhez felvettem egy képet, amely az ext.3 diagramot mutatja.
Igen, a legjobb, amit mondhatok, csatlakoztassa a jelvezetéket az 5. tűhöz, amely a pwm1.
Mindent megtettem a válaszod szerint. Aktiválnom kellett a szervo támogatást is, ahol definiáltam a SERVO NR 1-et. Ellenőriztem a szervo működését egy arduino táblával, és ez rendben van. Amikor azonban a Gcode M280 P0 S90-t küldöm, a szervo nem mozog! Nem biztos abban, hogy mit tegyen.
Milyen szögben áll jelenleg a szervója? Ha már 90-nél jár, akkor nem mozdul, próbáljon meg egy másik szöget ellenőrizni. Ön is biztos abban, hogy a szervo index 0-nál kezdődik ezen a táblán? Próbálja ki az M280 P1 S80 és az M280 P0 S80 modelleket. E két parancs között ellenőrzi mindkét javaslatomat. Ezen kívül azt hiszem, amennyire csak tudtam, segítettem anélkül, hogy valaha is használtam volna a Rumba deszkát.
Köszönöm a segítséget. Mivel meg kellett határoznom a szervók számát a Szervo támogatás szakaszban, 1-et használtam, ha P1-et adok, akkor a "szervo a tartományon kívülre" tér vissza, míg P0-val semmi sem történik. Ha nem definiálja a szervo számát, akkor a firmware nem fordítja le és adja vissza a "define servo szám" hibát. Újra teszteltem a szervót egy Arduinóval, és rendben van. Kipróbáltam mind a 6., mind az 5. tűt. 3, de nem mozog. Ha a G29-et futtatom, a nyomtató végrehajtja az ABL-t, de a szervo nem mozog. Kézzel mozgattam egy közbenső helyzetben, hogy ne legyen már a véghelyzetben. Semmi!
Nem oldottam meg a szervóval kapcsolatos kérdésemet, azonban jó választ adott nekem a kérdésemre válaszolva, és ezért megérdemelte a fejdíjat. Köszönöm a fáradságot.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...