Kérdés:
Hogyan soroljuk fel (x, y) a nyomtatási területet a hardver és a szoftver között?
mhelvens
2016-06-12 16:29:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megpróbálom a nyomtatóm fizikai nyomtatási ágyát (Printrbot Simple Metal) felsorakoztatni a szeletelő (Cura) virtuális nyomtatási területével. Eddig még soha nem voltak megfelelően összehangolva. Soha nem volt akkora probléma, mert a legrosszabb esetben a nyomtatás egyszerűen nem lenne holtpont az ágyon. De úgy döntöttem, hogy megpróbálom kijavítani.

Itt vannak képek a Cura tesztmodelljéről és az ebből fakadó fizikai nyomtatásról:

model in Cura printed model

Hogyan lehet a kettőt igazítani? Úgy tűnik, itt most szerencsém volt az x-tengellyel (bár vegye figyelembe, hogy a BuildTak felület kissé elmarad a középponttól). De nyilvánvaló, hogy az y tengely javításra szorul. A nyomtatásnak kissé alacsonyabban kell kezdődnie, mert a nyomtatófej nem érte el a legmagasabb pontot, és az y tengelyes motor csúszott a kompenzáció érdekében.

Ideális esetben a nyomtatóágy méretének és eltolásának rögzített paraméterei a Marlin firmware (EEPROM?) állítaná be. De tudnom kell egy kis offset-módosítást is a szoftver oldalon, amikor ki kell cserélnem a BuildTak matracot.


Szerkesztés: Próbáltam M206 (home offset) parancsok, de az eredmény biztosan nem az, amit szeretnénk. Korán lemondtam ezeket.

M206 Y-15 M206 Y15

A felső nyomtatás M206 Y-15 , az alsó nyomtatás M206 Y15 . Úgy tűnik, hogy az történik, hogy a koordinátarendszer nincs fizikailag eltolva. Ehelyett a területet „kivágják”. Minden olyan szálat, amelynek át kell e mennie a határokon kívül, valójában „a szélén” extrudálják, ami csúnya foltot eredményez.

Nem használtam cura szoftvert, de van-e 'kalibrálási' funkció?
A „kalibrálás” szót általában a léptetőmotorok mm-enkénti számára vagy az ágyszintezésre (z tengely) használják. A Cura egyébként erre használja ezt a kifejezést, és úgy tűnik, hogy nem képes lejátszani a firmware-rel. (Ezenkívül a Cura valójában semmilyen módon nem csatlakozik a nyomtatómhoz. A nyomtatóm egy OctoPrint szerverről fut.) Mindenesetre tudom, hogyan kell megváltoztatni az EEPROM értékeket, de nem tudom, mely értékeket kell megváltoztatni.
Ha a négyzeteket (vízszintes és függőleges) összekötő vonalak lennének rács kialakításához, akkor hol kezdődne a hiba? Lehet, hogy tesztelni kell.
Továbbá - mi lenne, ha a bal felső négyzet (ahol az extruder zörög) alacsonyabb lenne (mondjuk 2 cm), akkor a négyzetek mégis eltolódnának?
Emlékszem, hogy hibát tapasztaltam Marlinnal, ahol az automatikus szintező funkció elmozdulást okozhat a tengely helyzetében. Alapvetően, ha a tapintási pozíciók nem szimmetrikusak az ágyhoz viszonyítva (pl. Y = 20-nál és y = 160-nál tapint egy 200 mm széles ágyzal), az ellensúlyozná az y tengelyt. Ha a szonda helyzetét szimmetrikusra változtatjuk (pl. Y = 40 és y = 160 vagy y = 20 és y = 180), ez javított számomra. Ha ez kiderül, hogy kérdés, hozzáadhatom a válaszomhoz.
Egy válasz:
Tom van der Zanden
2016-06-12 21:16:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A problémát az okozza, mert az a helyzet, ahol az y végállást kiváltja, nem felel meg a y = 0 -nak, de valószínűleg megfelel a y = 15 -nak (cserélje le a 15-et a látott eltolással). Ezt talán úgy oldhatja meg, hogy az endstop-ot úgy állítja be, hogy a megfelelő ponton aktiválódjon, de ezt a viselkedést a szoftverben is módosíthatja: A start G-kódba a homing ( G28 ) parancs után illesszen be egy G92 Y15 , hogy elmondja a nyomtatónak, hogy az aktuális pozíció (a homing után érhető el) valójában y = 15 .

Egy másik lehetőség a M206 parancs az eltolás végleges tárolásához az EEPROM-ban (ahelyett, hogy minden egyes alkalommal meg kellene adni a kezdőkódban).

Ha a nyomtató a max helyett a min felé halad, akkor ugyanez érvényes, de vegye figyelembe, hogy az eltolást az okozhatja, hogy a firmware-ben meghatározott ágyméret nem felel meg a szeletelőn beállított ágyméretnek.

Remek válasz Tom. Nagyon gyakran látni ilyet, amikor a nyomtató „határai” nem egyeznek a szoftverrel? És mi a leggyakoribb módszer a probléma megoldására? Előre is köszönöm.
Szia @Tom: Szeretném feltenni ezt az EEPROM-ba, de úgy tűnik, hogy az `M206` parancs nem járható út. Szerkesztettem a kérdést, hogy megmutassam az eredményeket.
@mhelvens Kérjük, fogadja el ezt a választ, ez a megoldás az ágyközpont kalibrálásához. Lásd még: [Hogyan helyezhetem el a nyomatokat a build platformra?] (/ Questions / 6375 / how-to-center-my-print-on-the-build-platform).
Kipróbáltam ezt a megoldást (két évvel ezelőtt), és nem sikerült. Képeket csatoltam az eredmény bemutatásához.
@mhelvens Sajnos nem sikerült, de ez a megoldás. Nagyon könnyű megoldani a problémát a bemutatott megoldással. Alternatív megoldásként olvassa el és hajtsa végre azt a linket, amelyet korábban a megjegyzésekbe tettem. Nem feltétlenül kell négyzetet nyomtatnia a linkről, az ágy helyzetének frissítéséhez megmérhette a sikertelen nyomtatás első négyzetének helyét. Csak arra van szükség, hogy az eltolások a végállás helyzetéből az ágy sarkába kerüljenek.
@0scar: Követtem az utasításokat, és nem oldották meg a problémát. Azt mondod nekem, hogy ennek ellenére a helyes megoldás valójában nem sokat változtat. A valóság nyer. :-) Gondolom lehetséges, hogy igazad van. Talán hibát követtem el. De a választ kizárólag ezen lehetőség alapján nem tudom elfogadni. És attól tartok, hogy a nyomtató jelenleg nincs üzembe helyezve, hosszú távon, ezért belátható időn belül nem tudok vele újat kipróbálni.
@mhelvens Kár, hogy a nyomtató üzemen kívül van, és sajnos nem sikerült. Ez a megoldás a problémára, ezért egy korábbi megjegyzésben található fenti (kicsit részletesebben kifejtett) kérdésre mutató link. Szívesen segítettünk volna! Csak szerkessze meg a kérdését, miután megpróbálja működtetni, és felugrik, hogy lássuk.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...