Kérdés:
Nyomtathatok viaszban?
seer.the
2017-06-19 16:58:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szeretném elkezdeni a 3D-s viaszos nyomtatást.

Van egy megfelelő árú 3d nyomtató, amely képes rá?

Jól gondolom, hogy feltételezem, hogy mindenre szükségem van saját szál készítése és az extruder hőmérsékletének megfelelő beállítása, vagy hiányzik valami?

Elméletileg igen. Hátrányok: a viasz sokkal lágyabb, mint az izzószál, ezért előfordulhat, hogy az adagolóeszköz nem működik; az olvadt viasz nagyon folyós, ezért valószínűleg nem fog helyesen lerakódni sem.
Ha viasszal szeretne nyomtatni az elveszett viaszöntéshez, több (sikeres) elveszett PLA-öntési kísérlet történt.
öt válaszokat:
iFreilicht
2017-06-21 14:48:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igen, lehet. De nem, nem kell saját szálat készítenie hozzá, van egy Print2Cast nevű, amelyet körülbelül 50 $ / kg áron vásárolhat meg.

Ennek az izzószálnak a az alábbi ajánlott szeletelési beállításokat:

  • Extrudálás hőmérséklete: 140 ° C-150 ° C
  • Ágy hőmérséklete: 80 ° -90 ° C
  • Héjak: 2-3 (a legtöbb modellnél)
  • Nyomtatási sebesség: 20 - 70 mm / s

Van azonban még néhány dolog, amire figyelni kell viaszos nyomtatáskor, mivel nagyon puha.

A legfontosabb kérdés a fogás az extruder kerék. Ellenőrizze, hogy mások használták-e a nyomtatót / extrudert rugalmas szálakkal. Ha sikerrel jártak ebben, akkor nagy az esély a viasznyomtatásra is.

Az ágy tapadása is kérdés lehet. A MachinableWax.com 6 réteg hajlakkot javasol egy üvegágyra, hagyja mindegyiket megszáradni, mielőtt a következőt hozzáadná.

A hűtés is fontos, mint sok szál esetében. Valószínűleg kísérleteznie kell ezzel egy kicsit, mivel túl sok vagy túl kevés tönkreteheti a nyomtatást.

Davo
2017-06-19 17:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igen, megfelelő felszereléssel.

viaszszál nyomtatása (51 másodpercnél): https://youtu.be/tibkVZB_n9c?t=51s

A viasz megolvasztására, a fűtött tartályfej feltöltésére és a nyomtatásra is van lehetőség. Azt javaslom, hogy ezt hideg környezeti hőmérsékleten tegye, hogy a viasz gyorsan megszilárduljon. Nincs értelme csak tócsát nyomtatni. :)

morevitamins
2017-06-21 12:10:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alacsony hőmérsékleten könnyen elvégezhető, ellenőrizze, hogy nincs-e penészszál.

A viasz valóban hasznos az elveszett viasz öntési módszernél.

ON5MF Jurgen
2017-06-19 17:46:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A 3d viaszos nyomtatás egyik alkalmazása az ékszerek készítése az elveszett viasz öntési eljárással. Nem tudom, hogy vannak-e "olcsó" viasz 3D-nyomtatók. A viaszra szánt 3D nyomtatók egyik márkája a Solid-Scape.

Todd heinz
2019-02-13 12:41:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Csak készítsen szilikon formát bármelyik nyomatából, és öntsön viaszt a szilikonba, a szilikon gitt elég olcsó, így a viasz is, nem kell feltörni a bankot, mivel a nyomtatók olcsóbbak lettek, és nagyon jó munkát tudnak végezni

A szilikon forma készítése jó a hideg anyagok ismételt előállításához, de általában viaszt vagy viaszszerű anyagokat használnak egyszeri tárgyakhoz. Vannak olyan nyomtatók, amelyek speciális viaszanyagokat nyomtatnak ilyen dolgokhoz. Csökkentik a költségeket a műanyag nyomtatáshoz, a simításhoz, az öntéshez, a viasz öntéséhez, a gipsz vagy agyag öntőformák előállításához képest, egyszerűen csökkentve a két közbenső folyamat szükségességét és sokkal kevesebb időigényt.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...