Kérdés:
Hogyan lehet kiszámítani a nyomtatott tárgy szilárdságát?
Mason Wheeler
2018-06-13 08:14:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ha normál PLA-val dolgozom, és egy olyan dobozt akarok kinyomtatni, amelyen állni tudok, anélkül, hogy elszakadna, akkor van-e jó módszer a megfelelő nyomtatási beállítások kiszámítására?

Tudom, hogy a szerkezeti szilárdság a kitöltésből származik. Ennek ismeretében, valamint a doboz méreteinek, a testem súlyának, a cipőim felületének és az anyagnak, amellyel dolgozom, ismerem, van-e jó módszer arra, hogy meghatározzam a használni kívánt minimális kitöltési százalékot hogy biztonságban elviseljem a súlyomat?

a különböző nyomtatási beállítások, a különböző PLA és még a különböző környezeti feltételek egyaránt befolyásolhatják a szilárdságot, ami a számítást nagyon bonyolulttá teszi, pontos és pontos alapon.
ez egy [Struktúramérnöki] (https://en.wikipedia.org/wiki/Structural_engineering) probléma
Kapcsolódó https://3dprinting.stackexchange.com/questions/109/ (de nem egészen másolat)
Három válaszokat:
0scar
2018-06-13 14:30:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szigorúan véve nehéz ezeket az anyagokat kiszámítani, de nem lehetetlen (hallottam néhány kereskedelmi elemző eszközről, amely ezt elvégzi). Az FDM folyamat (Fused Deposition Modeling) egy anizotrop anyagot okozó olvasztott anyagszeleteken alapuló terméket hoz létre (ez azt jelenti, hogy az anyag tulajdonságai különböző méretekben eltérőek). Alapvetően a termék elég erős és hasonló lesz X és Y irányban, de törékeny Z irányban (rétegezési irány). Képzelheti, hogy minden réteg mag lehet a repedések növekedéséhez, amikor az alkatrészt húzza.

Amikor a termékre nyomási terhelést alkalmazzon, mint az Ön példájában, a falaknak elég erőseknek kell lenniük a nyomás megtartásához (nem a teljes terhelés, mivel a kitöltés típusa alapján a töltet is képes / a terhelés egy részét el kell viselnie!) és kellően magas százalékosnak kell lennie, nemcsak a terhelés egy részének átvétele érdekében, hanem a falakat is meg kell támasztania a kihajlás megakadályozása érdekében. Emlékszem, hogy a kihajlás feszültségszámítása nehézkes, és a rúdakon vagy gerendákon kívüli bonyolultabb objektumokhoz FEA (végeselemzés) szükséges.

Úgy gondolom, hogy nehéz előre meghatározni vagy kiszámítani a kitöltési százalékot a tömörítési terhelés alapján, mivel nem ismeri a pontos anyagtulajdonságokat és a kihajlási viselkedést. Tudja, hogy a 100% -os kitöltés elegendő erőt és támogatást nyújt Önnek, megpróbálhat alacsonyabb kitöltéssel nyomtatni, pl. 75%, és tesztelje, hogy ez működik-e az Ön számára.

jó válasz, tartalmazzon dinamikus szempontot a terhelésről? Mondjuk egy ember, akinek 90 kg-os lépése van a széken bal lábbal, majd másokat emel - nagyobb nyomást fog generálni, mivel a test mozog a jobb láb mozgása és az egyensúly érdekében, hogy a széken maradjon ....
@profesor79 Nem, nem fogom, mivel erre nincs szükség. Valójában egy statikus terhelést ír le, amelyet fokozatosan alkalmazunk. A mechanikusan gyártott alkatrészeken alkalmazott biztonsági tényezők általában nagyon magasak, szemben a repülésbiztonsági alkatrészeken alkalmazott biztonsági tényezőkkel. Ez utóbbiakat általában bonyolult számításoknak vetik alá a fáradtság figyelembevétele érdekében. A furcsa az a tény, hogy a fáradtsági élettartam-számítások a vasutakról (tengelyekről) származnak, de manapság nem számukra a tárgyak (a megnövekedett biztonsági tényezők miatt), de nagy szerepet játszik a repülőgép (motor) tervezésében.
Carl Witthoft
2018-06-13 18:19:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Azt javaslom, végezzen néhány kalibrációs futtatást - ha ez megengedi, sok idő és izzó elhasználódik. De akár 30–40% -os töltésnek, valamint egy meglehetősen vastag fal- és felső / alsó rétegkészletnek is szinte ugyanolyan szilárdságúnak kell lennie, mint a 100% -os töltetnek. Nézze meg például az & gerendákat a közúti hidakon. Ahogy Oscar írta, a FEA eszközökkel történő modellezés megbízhatatlan, annál is inkább, mert minden extrudáló nyomtató egy kicsit más.
Próbáljon meg nyomtatni egy tesztdobozt, mondjuk csak 10x10 cm-es, azonos magasságú, és nézze meg, állhat-e rajta, mielőtt kinyomtatná a teljes méretű elemet.

úgy érted, hogy a "teszt" mező nem a "szöveg" igazam van?
@profesor79 ooops .... ez nagyon vicces lenne, mint egy szövegdoboz.
Itt kezdtem a fantáziámat ... szoftverfejlesztőként :)
"Próbáljon meg kinyomtatni egy tesztdobozt, mondjuk csak 10x10 cm-rel, azonos magasságban, és ellenőrizze, hogy tud-e rajta állni, mielőtt kinyomtatná a teljes méretű elemet." De mennyire lenne értékes ez, amikor köztudott, hogy a dolgok egyre kevésbé erősödnek, ha nagyobbak lesznek? (Négyzetkocka törvény.)
@mason, amely itt nem alkalmazható, ahol csak az egy tengelyen lévő törésállóság érdekli.
@CarlWitthoft Ezeknek a technikáknak a hátrányairól való egyértelmű megértése továbbfejlesztése érdekében ("sokkal inkább azért, mert minden extrudáló nyomtató kicsit más"). Megjegyezzük, hogy bár a műanyag tulajdonságai ismertek lehetnek, a nyomtatókban vagy az extruderekben mutatkozó különbségek miatt nem szabad természetesnek tekinteni, hogy a lerakódott műanyag tulajdonságai hasonló tulajdonságokkal bírnak. Ha jól megnézi, vannak helyi üregek, extrudálás, szétválasztás stb. Alatt. Ez különösen a fémporos lézernyomtatás problémája. Még nagyobb probléma az ilyen technikákkal készített alkatrészek tanúsítása!
Axel Fernandes
2018-06-13 14:54:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ennek gyors módja a SolidWorks használata.

Rajzolhatja be a dobozt, és futtathat egy szimulációs tesztet a várható maximális terheléssel.

Itt talál egy linket arra, hogyan lehet dinamikus terhelésszimulációkat működtetni a SolidWorks alkalmazásban. Hogyan alkalmazzuk a dinamikus terhelést a solidworks szimulációjában?

az, hogy a SolidWorks kockákat és a legtöbb objektumot teljes szilárd anyagként, azaz 100% -ban kitölti 3D nyomtatóval.

A kitöltési mintát a kockába kell terveznie, hogy a legjobb és legpontosabb eredményt érje el.

Mintegy minden polimer nem lineáris mechanikai tulajdonsággal rendelkezik, a SolidWorks köztudottan rossz a nemlineáris FEA szimulációkban, így nem igazán jó módszer ennek kiszámításához a polimerek számára


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...