Kérdés:
Milyen típusú extrudálási probléma?
Veda
2016-10-28 20:08:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A 3D nyomtatás kezdője vagyok. Van egy Lulzbot Kittaz 3D nyomtatóm, amelynek hatszögletű vége 0,35 mm. Nyomtattam egy tesztalanyot, és nyomtatás közben találkoztam ezzel az extrudálási problémával. ABS-t használok 230 ° C-os meleg véghőmérsékleten és 85 ° C-os ágy hőmérsékleten. Milyen probléma ez és hogyan orvosolhatom?

Ezt a fotót akkor készítettem, amikor a nyomtató kinyomtatta az első réteget:

First layer of print

Három válaszokat:
jmb2341
2016-10-30 02:55:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Úgy tűnik, hogy nem a megfelelő sebességgel extrudál. Ellenőrizném a szeletelő beállításait a fúvóka és az izzószál mérete szempontjából. Ellenőrizze és kalibrálja az izzószál átmérőjét is.

Úgy tűnik, hogy Ön is jobban tapadhat. A Lulzbot 110 ° C hőmérsékletet ajánl. Ez segíthet. (lulzbot.com/store/filament/abs a specifikációk szerint)

Ezek jó források a nyomatok elhárításához,

RepRap

All3DP

Simplify3D

[Simplify3D] (https://www.simplify3d.com/support/print-quality-troubleshooting/#extruding-too-much-plastic)
Tormod Haugene
2016-10-30 20:56:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amint azt a Jmb2341 javasolja, ennek a túl extrudálás oka lehet a túlzott előtolás.

Szeretném azonban hozzáfűzni a Z-magasságának lehetőségét az első réteg során, amely túl közel van. Például, ha az első réteg magassága 0,4 ​​mm értékre van állítva, de a nyomtatófej valóban olyan közel van, mint 0,2 mm az ágyhoz, kétszer annyi szál kerül extrudálásra, mint amennyi valójában a fúvóka alatt van. Ez viszont úgy jelenik meg mint az extrudálás, míg a kérdés valójában a Z-szint / magasság.

Általában véve, ha nem használ / em>, az extrudálás alatt az első réteg mennyiségét gyakran ki kell egyensúlyozni a nyomtatás képességével, hogy az ágyhoz tapadjon. Más szavakkal, az extrudálás az első réteg alatt javítja a nyomtatás tapadását, így az ágy szoros szintezése ragacsos nyomatokat eredményez, de az első réteg extrudálással szemben; míg a távoli ágyszintezés laza nyomatokat eredményez, pontosabb első réteg extrudálással. b> néhány nyomatod: Ha a felső réteg rendben van, az ágyad túl közel van simítva; azonban ha a felső réteget is extrudálták, akkor az adagolási arány túl magas.

Sok sikert!

Önnek igaza van a fúvókák állását illetően. Ha ez egy Z-magasságú probléma, akkor minden rétegben "túl extrudálást" lát. Sajnos a fotó nem árulja el, hogy ez-e a probléma. Fontos azonban megjegyezni, hogy ha meg tudja adni az első réteget (vagy néhányat), amelyet extrudálni kell az ABS-sel, csökkentheti a vetemedés esélyét. Minél nagyobb a felület, annál jobb az ABS-sel.
StarWind0
2016-12-14 03:50:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Két dolog jut eszembe. Először ez az első néhány réteg. Lehet, hogy a fej beüt a nyomtató ágyba. Az első néhány réteg hatalmas műanyag felhalmozódást okoz. És vagy túl van az extrudáláson.

  1. Vegyen egy darab papírt. azt szeretné, hogy a fej és az ágy közötti távolság ekkora legyen. Csak annyi súrlódás, hogy enyhe vonzódást érezzen.

  2. Ezt követően ellenőrizze, hogy az első réteg extrudálási szorzója 1.5 alatt van-e.

  3. Győződjön meg arról, hogy a megfelelő összeget extrudálja. Vegyen vonalzót. Jelöljön ki 100 mm-t. Kihúzza 100 mm-t. Helyesen korrigálja az adagolási sebességet.

  4. Ezután ellenőrizze a műanyag átmérőjét úgy, hogy 10 méter átlagot vesz fel egy méter műanyagból. Adja meg ennek megfelelően.

  5. Akkor utoljára lehet, hogy kissé magas a hőmérséklet. Dobjon néhány fokot. Nem hatalmas tényező.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...