Kérdés:
A nyomtatott anyagok gáztalanítása melegítés közben
Pᴀᴜʟsᴛᴇʀ2
2018-08-01 19:28:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ebből a válaszból tudjuk, hogy a 3D nyomtatott anyagok a nyomtatás és a meggyógyulás után is túlszárnyalnak. Kérdésem ehhez kapcsolódik:

  • Mennyire befolyásolja a kinyomtatás a nyomtatott objektum felmelegítése nyomtatás után (vagy meggyógyult)?
  • A folyamatos gázmentesítés rontja-e a nyomtatás stabilitását / minőségét?
Kettő válaszokat:
cmm
2018-08-02 01:38:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ez nem válasz a kérdésedre, de a gázzal kapcsolatos, ezért itt osztom meg.

Az ABS-nyomatok felületének simításához acetongőz-módszert használtam. Nagyon jól működik, és a felület sokkal simább és üvegesebb lesz. Kinyomtattam egy nagy kávésbögrét (pillanatnyilag figyelmen kívül hagyom az élelmiszer-biztonsági kérdéseket), és nagyon simává tettem.

Pár hét múlva, hogy az aceton teljesen elpárologjon, szép, forró vizet öntöttem csésze tea. Sajnos az aceton nem hagyta el teljesen a nyomot, és a felületet azonnal több tucat buborék borította, amikor az aceton elpárolgott és az ABS-nek nyomódott.

Ez a hatás csak az aceton miatt volt. Egy másik csésze, amelyet nem simítottak el párával, tökéletesen működött, és a forró víz nem befolyásolta.

Nem láttam hasonló kipufogógáz-kibocsátást a PLA, az ABS, a Nylon vagy a PETG részéről.

Ha veszélyeztetheti véleményét a kérdése lényegéről ...

Nem hiszem, hogy a gázzal való gázolás a legnagyobb mértékben hozzájárulna a nyomatok öregedéséhez és tulajdonságainak megváltozásához. Gyanítom, hogy (talán nem sorrendben) ezek nagyobb tényezők:

  1. UV fénynek való kitettség. Az UV fény megszakítja a polimer kötéseket és csökkenti a műanyag szilárdságát.
  2. a vízgőz abszorpciója, amely egyszerre tágíthatja a stresszt okozó anyagot, és kémiailag megszakíthatja a polimer kötéseket.
  3. az anyag hosszú távú kristályosodása
  4. fáradtság az ismétlődő sikertelen stressz miatt

A NASA korábban olyan erőforrásokkal rendelkezett, amelyek az űrhajózási alkalmazásokhoz való alkalmassághoz kapcsolódó túlterhelés mértékéhez szóltak.

A NASA továbbra is elérhető adatbázissal rendelkezik: [Outgassing Data for Selection Spacecraft Materials] (https://outgassing.nasa.gov).
Köszönöm, @Oscar. Szerkesztem az első megjegyzés hozzáadásához.
Semmi gond, eltávolítom a linket, amikor kijavítottad a válaszban. Egyébként Oscar nulla (0scar), így pingálok! És kérem, [ne felejtsen el szavazni] (https://3dprinting.meta.stackexchange.com/questions/30/vote-early-vote-often) kérdésekre.
@0scar - pingel ez? Jobb betűtípusra van szükségem, vágott nullákkal.
Köszönöm, Igen, ez engem pingál! Ne feledje, hogy a @ beírásakor az első betű egy javaslat nevet ad, ha nem, akkor a betű hibás. Ezt a megjegyzést ma később törölöm.
Carl Witthoft
2018-08-01 19:55:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A hőmérséklet hatása a kipufogógáz sebességére a Engineering.SE témája. Ami a továbbgázosítást illeti - a kérdéses anyagtól függ. Szélsőséges példa: a szilárd CO2 (szárazjég) kiürül, amíg el nem múlik. De azok a dolgok, amelyeken VOC található, várhatóan túlszárnyalnak; az említett illékony anyagok tervszerűen távoznak, és a maradék anyag önmagában áll.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...