Kérdés:
A vonal szélessége a nyomtatófej irányától függően változik
iFreilicht
2018-06-29 15:25:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Most hajtottam végre az eredeti Prusa i3 MK2 kézikönyv összes kalibrálási lépését.

Most, az első réteg kalibrálásakor a pozitív X irányban futó vonalak rendben vannak, míg a futók negatív X irányban erősen el vannak vágva.

Print of the default V2Calibration.gcode file on my Prusa i3 MK2 (A nyomtatóágyam "hullámossága" okostelefonom fényképezőgépének lencse torzulása)

. A nyomtatóm 100% -os készleten van, semmit nem módosítottam rajta.

Mit tehetek a további hibaelhárítás érdekében?

van valami játék a fejeden?
Ellenőrizheti a g-kódot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fej sebessége ugyanaz marad-e mindkét irányban történő mozgáshoz?
@profesor79 Megpróbáltam megingatni, de helyben marad. Jelenlegi feltételezésem szerint sérült vagy részben eltömődött fúvóka.
@CarlWitthoft nem hiszem, hogy ez lehet a helyzet. Ezt a kalibrálási lépést sikeresen elvégeztem a nyomtató első összeszerelésekor, és közben nem változtattam meg a gcode-ot. A nyomtatóval együtt szállították. Megnézem mégis.
Ellenőrizze a fúvókát. Véletlenül átcsúsztattam a fúvókámat a fém hőágy felett ... csúnya lesz ... és következetlen vonalszélességet produkáltam. Mivel a legtöbb fúvóka fémje sárgaréz, könnyen megmunkálható ... és könnyen deformálható. És mivel idővel több fúvókára lesz szüksége, szerezzen be újakat, és próbáljon ki velük.
@Horitsu Nyilvánvalóan ez vezetett a probléma kijavításához az OP számára. Kérjük, fontolja meg a megfelelő válasz feladását, hogy az OP elfogadhassa.
Kettő válaszokat:
iFreilicht
2018-07-04 11:08:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amint arra @Horitsu rámutatott, a fúvóka volt a probléma. Kifolyó lyuk már nem volt tökéletesen kerek, ami egy irányban nagyobb extrudálási sebességhez vezetett, mint mások.

Cseréltem, és most már megint minden remekül működik!

@Horitsu elvezetett a megoldáshoz ennek megoldására, amíg nem tesz közzé választ, addig megengedett a saját válaszának elfogadása! De amikor mégis megválaszolja a kérdést, akkor a válasz elfogadása az úriember szempontjából a megfelelő (szép) dolog.
Úgy látom, hogy @Horitsu közzétette válaszát, kérem, legyen úriember, és fogadja el helyette a válaszát.
Horitsu
2018-08-04 14:06:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A @ 0scar tanácsai miatt a válaszomat a megjegyzésekben megfelelő válaszként fogalmazom meg;)

Ellenőrizze a fúvókát, ha formája és jó állapota van. Megkarcoltam a fúvókámat a fém felett hőágy véletlenül ... csúnya lesz ... és következetlen vonalszélességet eredményez. Mivel a legtöbb fúvóka fémje sárgaréz, könnyen megmunkálható ... és könnyen deformálható. És mivel idővel több fúvókára lesz szüksége, szerezzen be újakat, és próbálkozzon velük.

Ezenkívül nem minden új fúvóka lesz tökéletes, ezért hibás termékek fordulnak elő, különösen, ha olcsóak és nagyon szorosak.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...