Kérdés:
Extrudálás beállítása
Anton Osadchy
2016-05-13 18:12:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nemrég kezdtem el használni a Simplify3D-t! Nagyszerű szoftver, de problémám van az extrudált műanyag mennyiségének beállításával. Kicsit extrudálás alatt állok, miután a perimeterteszt segítségével beállítottam az extrudált műanyag mennyiségét (Négyzet nyomtatása egy réteg falvastagságával, mérés, az extrudálás szorzójának beállítása). Azt javaslom, hogy extrudálás alatt áll a felső réteg megnézése (a rétegek között távolság van), és a lyukak körül is vannak rések. Ultimaker kettőt és colorFabb filamentet használok. Megoldhatom a problémákat az extrudálás szorzójának növelésével, de akkor rossz a rétegvastagságom: / Csatoltam képet is. http://postimg.org/image/keghmu075/ A jobb oldalon található egy rész, megfelelő extrudálási szorzóval (extrudálás alatt). Talán önöknek vannak ötleteik?

Egy válasz:
Ryan Carlyle
2016-05-13 21:12:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RÖVID VÁLASZ

A Simplify3D kalibrálásához nem az egyfalú kerületi vastagság tesztet kell elvégeznie. Ez felcsavarja az extrudálási térfogatot. A S3D helyes térfogatkalibrációs eljárása a következő:

  1. Mérje meg a tényleges átlagos izzószál átmérőt és adja meg, amely
  2. 100% -ban kitölti a kalibrációs kockákat.
  3. Ha a a nyomtatás túl extrudálva van (a teteje vagy az oldala kidudorodik), csökkentse az Extrúziós szorzó értékét kb. 0,05-tel, és próbálkozzon újra. Ha a nyomtatás alul extrudált, vagy tisztának tűnik, növelje az Extrúziós szorzó értékét kb. 0,05-tel, és próbálkozzon újra.
  4. Ismételje meg, ha szükséges a tárcsázáshoz. Az Extrúziós szorzó helyes értéke a legnagyobb érték, amely nem produkál túl extrudált nyomatok. Ez minimális üregmennyiséget és erős alkatrészeket eredményez.
  5. A jövőben az adott anyag + extruder kombinációnak mindig ugyanaz az extrúziós szorzója lesz. Csak meg kell mérnie és meg kell adnia az izzószál átmérőjét, és mindig pontos térfogatot kap. (És ha kiváló minőségű, egyenletes átmérőjű izzószálat használ, akkor az átmérőt sem igazán kell megmérnie.)

Ha valóban kerületeket akar mérni, 3 kerületet is megtehet. és ossza el a mérést 3-mal. Ez figyelembe veszi az átfedések nagy részét, és sokkal közelebb lesz a pontoshoz, mint az egy kerületi mérés.

TELJES VÁLASZ

Itt az a cél, hogy a nyomtatási mennyiséget a lehető legteljesebben kitöltsük (legalábbis a nyomtatás "szilárd" részein, például kerületen, tetőn vagy padlón). A szálak közötti üres hely nem járul hozzá az erõsséghez. Valójában az üregek a feszültségek koncentrálásával hibakezdési helyként működnek. Mivel az extrudált szálak lekerekített élekkel kerülnek ki, azokat át kell fedni , hogy a műanyag hézagokba szoruljon és minimalizálják a "saroküregeket". Ez így néz ki:

enter image description here

Ahol a kidudorodások átfedik egymást, a felesleges műanyag a sarkokba tolódik, hogy többnyire kitöltse az üregeket. Nagyon nehéz megszerezni a 100% -os csomagolási sűrűséget, de ha közel kalibrálod a hangerőt, akkor nagyon közel tudsz érni.

enter image description here

NEM akarod hogy a szálak átfedés nélkül helyet kapjanak. Ez nagyon gyenge nyomatokat készít, és így néz ki:

enter image description here

A megfelelő számú szál átfedésének eléréséhez a szeletelőnek matematikát kell végeznie és tegyen néhány feltételezést arról, hogyan kalibrálja azt. Ez nem egyenletes a szoftvercsomagok között. Ezért fontos megérteni, hogy mit jelent az "extrudálás szélessége" a különböző szeletelők számára. Néhány kiemelkedő példa:

  • A Slic3r az "extrudálás szélességét" egy szál halom mért külső dimenziójának tekinti. A szomszédos szálakat ezután a névleges szélességnél közelebb helyezzük el egy kissé bonyolult egyenlet szerint, hogy elegendő átfedést kapjunk a kötéshez.
  • Az S3D az "extrudálás szélességét" a szálak átlagos szélességének tekinti, ami a ekvivalens szélességű, ha a műanyag szálakat ideális téglalapként extrudálják az ovális köteg helyett. A szomszédos szálak 1x névleges extrudálási szélességgel vannak elhelyezve. Ez biztosítja a megfelelő mennyiségű átfedést különféle matematika nélkül. De minden egyes szál valóban valamivel szélesebb, mint a névleges "szélesség".

enter image description here

Mindkét technika előállíthatja a pontosan ugyanaz a kimenet, ha megfelelően kalibrálják őket, de eltérő kalibrációs technikákat igényelnek, mert különböző módon számolják a műanyag térfogatát és a szomszédos szálak távolságát.

Fontos megérteni, hogy az S3D a szálakat 1x extrudálási szélességgel választja el egymástól. Amikor a mért peremvastagságot használja az Simplify3D kalibrálásához extrudálási szélesség beállításhoz = mért vastagság, alul extrudált nyomatokat kap, szálak átfedése nélkül. Az S3D szálainak szélesebbnek kell lenniük, mint a "szélesség" beállítás, hogy megfelelő átfedést kapjanak.

A gyakorlatban az S3D kódja elég okos ahhoz, hogy tudja, hogyan befolyásolja ez a nyomtatási méreteket, és a pontos méret érdekében beállítja a kerületi pozíciókat. De az egyfalú tesztdobozok a vártnál vastagabbak lesznek.

A Slic3r hangerő kiszámításának hátránya, hogy csak ovális alakú szálakra vonatkozik. És ez csak pontos feltételezés, amikor [extrudálás szélessége> fúvóka szélessége + réteg magassága]. A szálnak elég szélesnek kell lennie ahhoz, hogy az olvadt műanyag oldalirányban folyhasson, és kialakítsa a kör alakú dudor keresztmetszetet. Tehát az emberek szinte mindig szélesebb szálakkal nyomtatnak a Slic3r-ben, mint ami feltétlenül szükséges. A hangerő-számítások vékony szálak esetén nem működnek annyira. Míg az S3D térfogat-számítási módszere jól működik, minden extrudálási szélesség nagyobb, mint a réteg magassága és nagyobb, mint a fúvóka átmérője.

Mindkét rendszernek vannak előnyei és hátrányai. Csak meg kell értenie az egyes kalibrálási technikákat.

Köszönöm a válaszod, nagyon jó! Nem gondolja, hogy az S3D megközelítése kevésbé tudományos, mert ott kell továbbítanunk a szemünket, de a Slice3r-ben mérve a kerületet szép pontos kalibrálási eredményt kaphatunk, amelyet a szoftverek felhasználhatnak igazán pontos nyomatok készítésére? Egy másik gondolat: El kell magyaráznom a hallgatóknak, hogyan kalibrálják az extrudált műanyag mennyiségét, és elég nehéz lesz nekik javasolniuk, mikor lesz elég jó menni.
A Slic3r módszere egy meghatározott extrudálási szál alakját veszi fel, amely a szeletelési beállítások egyes kombinációi mellett csak 95% -ban helyes, és más beállítások kombinációival egyáltalán nem korrekt. Ilyen körülmények között rossz műanyag mennyiséget fog tolni. Az S3D módszere empirikus, de széleskörű körülmények között kiválóan működik. Ez egy kompromisszum.
Azt, hogy a kocka teteje kidomborodik-e, azt hiszem, elég könnyű mutatóval megmagyarázni az embereknek.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...