Kérdés:
Az Y-lépések kihagyása, csak az Ultimaker Cura használatakor
kamuro
2017-01-04 16:58:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Annak érdekében, hogy megtudjam, miért hagyja néha csak az Ultimaker Cura az Y-lépéseket (mindig ugyanabba az irányba) a nyomtatóm, a G-kódba ások, hogy jobban megértsem a problémát. A G-kód több ezer sorát azonban nehéz elemezni.

Üveglemezzel ellátott Mk2 hőágyat és egy P3Steel Toolson Edition nyomtatóban lévő NEMA17 motort használok. A tengely mindkét irányban meglehetősen könnyednek érződik.

A gyorsítás 4000-re történő csökkentése nem szabadult meg teljesen a problémától - mégis enyhíthette a problémát. Nem csináltam számszerűsíthető teszteket, sajnálom.

Van még valami nyilvánvaló dolog, amit esetleg elmulasztottam? Tudom, hogy a gyorsulás még mindig meglehetősen nagy lehet, de mivel a Slic3r-rel könnyen működik, ezzel a nyomtatási sebességgel szeretnék kihasználni az Ultimaker Cura néhány funkcióját.

Csak tisztázzuk, hogy soha nem kap Y-tengelyes átugrást a Slic3r használata közben? Tehát mindenképpen szoftveres kérdés? Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az Y-tengely léptetőmotor-meghajtója túl sok (vagy túl kevés) áramot szolgáltat ...
Igen, természetesen a motor maximális táplált áramának növelése megszabadul a problémától. Ennek ellenére inkább alacsonyabb árammal megyek, hogy korlátozzam a motorok felmelegedését. Csak arra gondoltam, van-e valami a két szeletelő motorban, ami miatt a cura sokkal durvább mozgásokat vált ki, ami miatt a nyomtató elveszíti lépéseit ...
Az átugrási lépések azt jelentik, hogy a motorba áram nem elegendő a szükséges motornyomatékhoz. A 3D nyomtató nyomatékának fő hajtóereje a gyorsulás. Összehasonlíthatja a GCode-ot, hogy megnézze, mi van beállítva az M201-M204 parancsokban.
Feltéve, hogy ugyanazt a gyorsítást állítja be a Cura és a Slic3r fájlokban is, biztos benne, hogy helyesen alkalmazzák őket a gcode fájlban? Abban az esetben, ha a szoftver nem adja ki a helyes gcode-ot a gyorsulás beállításához, akkor a firmware-ben már beállított alapértelmezett értékeket alkalmazzák.
Ugyanazt a kitöltési mintát használják? Egyes kitöltési minták sokkal jobban hangsúlyozzák a gyorsulást, mint mások.
@markshancock igen, és bunkó is!
Az @Valmond, a 3D-s nyomtatással kapcsolatos érdekes megbeszélésért lásd: [Jerk and Acceleration in Marlin] (http://forums.reprap.org/read.php?1,169335,172632). Míg a 3D-s "bunkó" beállítások nem pontosan "bunkók", elég közel vannak ahhoz, hogy megegyezzenek (kivéve az egységeket). Tapasztalatom szerint (a 3D nyomtatáson kívül) a túl magas "bunkó" általában mechanikai szorongást okoz . Valahogy úgy, mint egy hullámvasúton, a gyorsítás megállítja a szíved zörgését, a bunkó megcsörgeti a csontjaidat.
3D nyomtatás esetén a nyomtatási tengelyek túlzott mértékű rángatózása gömbölyödést okozhat a sarkokban. Ha túlságosan korlátozza az extruderben, problémákat okozhat a visszahúzásokkal.
@markshancock Érdekes olvasmány a valós bunkó példákhoz, de ott sok rossz megértés van IMO-ban (a bunkó matematikai része stb.).
További információk nélkül ezt a kérdést soha nem lehet megoldani
Egy válasz:
cmm
2019-07-26 18:53:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megjegyzésként megválaszolta saját kérdését.

Igen, természetesen a motor maximális áramellátásának növelése megszünteti a problémát. Ennek ellenére inkább alacsonyabb árammal megyek, hogy korlátozzam a motorok felmelegedését. Csak arra gondoltam, hogy van-e valami a két szeletelő motorban, ami a cura-t sokkal durvább mozgásokra készteti, ami miatt a nyomtató lépéseket veszít ... - kamuro '17. Május 21., 21:22

A motorok kemények

A motorokat melegnek, néhányat melegnek szánják. Nem minden motornak vannak ugyanazok a tulajdonságai, de az Amazon-on ( link) húztam egyet, amely 60 ° C névleges hőmérséklet-emelkedést mutat az 50 ° C-os névleges környezeti hőmérséklet fölött. Ha ezek a specifikációk halmozódnak, és azért kellene, mert a motor szigetelésének értéke 130 ° C, akkor vizet forralhat a léptetőmotorokon.

De ... egyéb tényezők

De mik a valódi korlátok, és mennyi áramot kell átfutnia a motorokon?

Először is sok 3D nyomtató műanyag tartóval rendelkezik a léptető motorokhoz. Nem akarja, hogy az a műanyag megpuhuljon. Akkor lehet, ha a motorok túl melegek lesznek. Láttam egy kereskedelmi forgalomban kapható 2D nyomtatóban, és a Csendes-óceánon fogcsikorgatás következett. Még a PLA esetében is ez a hőmérséklet kényelmetlen az emberi hús számára. A PLA-t 75 ° C-on lágyítom, ha szoros alkatrészeket szerelek fel, de a PETG és az ABS jó a magasabb hőmérsékleteknél. az áram és a nyomaték lineáris átalakítói, de a határértékeken még mindig nemlineárisak. Ez a legfontosabb a mikroléptetésnél, amelyet (AFAIK) az összes 3D nyomtató nagyobb felbontáshoz használ.

Két tényező sérti a pontosságot alacsonyabb áramoknál, amikor mikrolépést végeznek.

a meghajtók olyan mágneses mezőket eredményeznek, amelyek nem illeszkednek lineárisan a parancsolt hajtáserősséghez. A nyomaték nem éppen az szükséges, hogy a motort a pólusok között a megfelelő szögben lehessen elhelyezni.

A statikus súrlódás, amelyet néha súrolásnak is neveznek, további nyomatékot igényel. Lassú mikro-lépésben a mozgás visszahúzódik, majd előreugrik. A mozgás inkább rongyos, mintsem sima. Az extrudálás lehet lüktető, nem pedig sima. A nagyobb áram több hőt ad, ugyanakkor jobb viselkedést és teljesítményt nyújt.

Bekapcsolja a motorokat!

Meg tudják venni. Ellenőrizze a tartóikat, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a tartók nincsenek-e tervezve.

Miért a Cura és nem a Slic3r?

A g-kód mélyreható áttekintése szükség van. Lehet olyan egyszerű, mint a kitöltés iránya, vagy a modell előnyben részesített iránya a két szeletelő által választott irányhoz képest.

Lehet, hogy az "egyedi g-kód" részbe kódolt korlátok lehetnek a két szeletelő közül. Nem ismerem a Cura-t, de a Slic3r lehetővé teszi további g-kód beszúrását sok helyzetben. Valami, amit egy nyomtatóprofillal hoztak be, korlátozhatja a rángás gyorsulását.

Lehet különbség a ventilátor beállításában, vagy szinte bármi.

Ha marginális helyzetben van, és ez úgy hangzik, hogy ez pontosan a szélén áll, nagyon kicsi különbségek drámai változásokat okozhatnak az egész rendszer reakciójában. A 3D nyomtatók összetett rendszerek, rezonanciával, sok rezgési móddal, nem lineáris súrlódással. A biztos tudatosság meghaladhatja az Ön és mérnöki eszközeink hatókörét.

Ne működtesse a margókat

Állítsa a motorokat megfelelő áramra szintek. Állítsa az ágyat a megfelelő magasságba. Állítsa a forró véget a megfelelő hőmérsékletre. Próbáljon mindig az édes helyen maradni. Nyomatai jutalmazzák.



Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...