Kérdés:
Furcsa rétegelválasztási kérdések az Ender 3-on
ifconfig
2018-08-14 09:44:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pár hete megkaptam az Ender 3-at. A tesztnyomtatásokat követő pár napon belül sikerült elég jól működni. A nyomatok remekül néztek ki. Azonban állandóbb megoldást telepítettem az X-Gantry kötési problémáimra, és most a nyomtatás minősége ismét romlik.

Layer separation issues

A kalibrációs rész alsó, 25 "-os része szörnyen néz ki, borzalmas rétegelválasztási problémákkal, míg a felső .75" hibátlanul néz ki. Fogalmam sincs, mi okozhatja ezt a problémát.

Macro closeup on layer separation

Az egyetlen lehetséges hibamód, amire gondolok, az az, hogy az ágy nem ' t a nyomtatófejtől megfelelő távolságban, de még a gombokkal való babrálás sem eredményez jobb nyomtatási minőséget, mint az első kép jobb oldalán található nyomtatás. Mit tehetek?

Szeletelek a Cura-val, és elérhetővé tehetem a profilomat, ha hasznos lenne.

Három válaszokat:
Fernando Baltazar
2018-08-14 12:40:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nos, több problémája van a nyomtatással. A fúvóka hőmérséklete befolyásolhatja a nyomtatást. A nyomtatás hullámosnak tűnik, és nincs tapadása, ezért az izzószál nem folyik megfelelően, extrudálást okoz, és eldugult fúvókát vált ki.

Próbálja meg 5 ° C-kal megemelni a hőmérsékletet, és végezzen egy kis tesztet, ne várja meg az anyagpazarlást, és próbáljon még 2-3 ° C-ot.

Próbálja csökkenteni a nyomtatási sebességet; próbálja csökkenteni a nyomtató előtolási sebességét 90% -ra vagy kevesebbre. Nyomtatás közben csökkentheti az adagolási sebességet, hogy lássa, melyik sebesség működik jobban a nyomtatási hőmérsékleten. Inkább ezt csinálom először, nem pedig a hőmérsékletet változtatom; Ha azt veszi észre, hogy a nyomtatás jobb lesz alacsonyabb adagolási sebesség mellett, akkor változtassa magasabbra a hőmérsékletet nagyobb sebesség nyomtatásához.

A válaszod kissé zavaros. Mi a helyzet azzal a ténnyel, hogy a nyomtatás minősége exponenciálisan javul a magasság növekedésével? Hogyan számolja ezt az áramlási sebesség és a hőmérséklet elmélete?
@ifconfig Ez nem elmélet, ha látja a nyomtatást, a hőmérséklet és az áramlás jobb felülről, mint az alap. A tetején minden menetnél magasabb a hőmérséklet, mivel az előző réteg még mindig forró; mindkét hőmérséklet kombinációja jobb tapadást vált ki. így nagyobb területeken a fúvóka hőmérsékletének magasabbnak kell lennie. Az alacsonyabb sebességi sebesség (nem az áramlási sebesség) több időt biztosít az előző réteghez hozzáadott izzószálak számára.
Oké ... Ez jól hangzik, de ezek a pontos beállítások fenomenálisan működtek, mielőtt kicseréltem volna a z tengelyes léptető adaptert. Nem tudom, hogy ez hogyan befolyásolhatta a maximális sebességet és / vagy a szükséges fúvóka hőmérsékletet.
Az adapter nem jelenthet problémát, mivel ez nem az első réteg tapadásának hiánya. Gyakori, hogy ezt a hibát kalibrálatlan Z magasságban látjuk, de csak az első 3 rétegben, de nem az egész részen. Ez akkor is megtörténik, amikor a réteg magassága közelít a fúvóka átmérőjéhez. például a fúvóka gyémánt = 0,4 és a réteg magassága 0,3 vagy 0,35. problémája a műanyag adagolással kapcsolatos. Egyébként távolítsa el új fejlesztését, amely nem a várt módon működik.
ifconfig
2018-08-23 11:12:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A válasz most agyhalottnak tűnik. Az utólag 20/20, amirit?

Az extruderben a Bowden-cső vége előtt volt egy rendes filament eltömődés. Ezt úgy oldották meg, hogy egy fúvókatisztító rudat többször fel és le ragasztottak az izzószál útjára az extruder blokk tetejétől, és az izzószálak elakadását a Bowden cső aljáról megtisztították. A nyomtató most hibátlanul működik.

Len Newton
2019-11-28 17:13:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valódi problémám volt azzal, hogy gyenge ágy-tapadás és rétegelválasztás volt a 6 hónapos Ender 3 pro készülékemen. ez a probléma egyszerre kezdődött, többször ellenőriztem az ágy magasságát és a réteg magasságát, hőmérsékletét stb., de még mindig ott volt a probléma. Aztán észrevettem, hogy az izzószalag vezetője szorítógörgő kissé szögben van, és további ellenőrzéskor az eltávolításkor lévő műanyag kar eltörött így ahelyett, hogy az izzószálat a fogazott meghajtóhoz tartaná, fémről fémre volt csúszva a fúvóka adagolója. Rendeltem egy pótalkatrészt alumínium adagoló hengerre 6,99 fontért, a gép ugyanúgy működik, mint amikor először megszereztem. Tehát érdemes távolítsa el a szorító kart és vizsgálja meg.

Szia Len, üdvözlöm a 3DPrinting.SE oldalon! Az SE webhelyeit a kérdések és a válaszok vezérlik, a válaszod inkább egy fórum stílusú "Én is" megjegyzés a kérdéshez. Úgy gondolom, hogy elmentheti a válaszát, ha egyértelműbben elmagyarázza, hogy ugyanaz a probléma merült fel, és megoldotta új görgőkkel történő cseréjével. Végül is, egy dugulás vagy az izzószál megcsúszása ugyanazt eredményezi extrudálási körülmények között.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...