Kérdés:
Miért képez a PLA-szál spirálformát és eltömíti az extruderemet?
Curtis
2016-05-03 23:08:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vadonatúj PLA-szálat használok, és gyakran dugulok el az extruderemben.

Ezt a problémát két különböző gyártótól származó 2 különböző izzószálnál tapasztaltam.

rendben lesz nyomtatva, majd eltömődik. Úgy tűnik, soha nem telik el 5 percnél tovább, mielőtt eltömődne. Amikor eltömődik, és kihúzom az izzószálat, mindig spirál (hélix) alakban csavarodik, mint egy dugóhúzó. Alább 2 darab dugót készítettem.

Megpróbáltam 5 fokos lépésekben a 220-as hőmérsékletet egészen 180-ig használni, és úgy tűnik, hogy ugyanazt az eredményt kapom. az alapréteget NAGYON kinyomtatja a 70 fokos fűtött ágyra. Nincs vetemedés vagy hámozás. Néhány réteg után azonban eltömődik és abbahagyja az extrudálást.

HIC PRUSA I3 nyomtatót használok, egyetlen extruder fejjel. Csak pár hete van a nyomtatóm. Remekül nyomtatott ABS-sel, de az ABS kihúzódott a fűtött ágyból, ezért valaki javasolta, hogy használjak PLA-t és hajlakkot. A hajlakk félelmetes !! Nagyon jól tapad és könnyen eltávolítja (ha az ágy kissé lehűl).

Kérjük, tudassa velem, ha ugyanaz a problémája volt, hogy az extruder csak eltömődött és az izzószálat dugóhúzóvá csavarta. alakja.

Egyébként ne figyeljen az alábbi zöld izzószál fekete foltjaira. Csak én jelölök körülbelül fél centit egy éles jelölővel, hogy lássam, még mindig extrudálják-e.

Filament Helix

Azt hiszem, rájöttem a probléma. Most, hogy kitaláljon egy megoldást ... Vessen egy pillantást az alábbi képre. Van egy 1 hüvelykes cső, amely a hőelemtől a hűtőborda felé halad. Ez az 1 hüvelykes cső TÉNYLEG meleg és 1,75 mm-nél nagyobb. Tehát, az izzószál azon a csövön keresztül halad át a fej felé, és megpuhul a csőben, mert a cső egészen a fejéig olyan forró. Amikor az izzószál felmelegszik, megolvad, meghajlik és göndörödik, ami miatt NEM nyomja magát a fűtött csúcsba és ki a nyomtatott anyagra.

A megoldás az lenne, ha megtalálnánk valamilyen módszert ennek a hüvelykes tengelynek a hűtésére a hűtőborda és a fűtött fej között, hogy a benne lévő izzószál ne olvadjon meg.

Van ötlet ???

Extruder Assembly

Itt egy kép a hőtippről. Vegye figyelembe, hogy a tengely kb. 1 hüvelyknyira van kilógva a fűtésből. Ennek teteje (a fehér nyíl felett) a hűtőborda belsejében található. De 3/4 hüvelyk csupasz és fedetlen. A fém torokban sem található tefloncső.

enter image description here

Another picture of the extruder

Három válaszokat:
darth pixel
2016-05-03 23:31:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A kapott alakot nagyon könnyű megmagyarázni. Ez a lehető legkisebb energia alakja az Ön helyzetében. Egyszerű, de nem magyarázza el a problémát ... vagy nem?

Igen. Az izzószálat nem lehet behelyezni az extruderbe, mivel bedugul. Ez néhány nyilvánvaló magyarázathoz vezet. Elolvashatja ezt a bejegyzést.

Tehát hogyan lehetséges, hogy van elegendő hely egy ilyen dugóhúzó kialakításához? Fogadok, hogy nincs tefloncső az extruder hűtőbordáján belül. Tehát az izzószál bemegy a hűtőbordába, és minden rendben van, amíg maga a hűtőborda fel nem melegszik a hőmérsékletre, amikor az izzószál megpuhul, akkor nincs elegendő erő ahhoz, hogy az izzószálat kinyomja a fúvókából, így a fúvóka felett az izzószál meghajlik és kialakítja a legalacsonyabb energia, ahogy mondták.

Ellenőrizhető lehetőségek:

  1. Szedje szét az extrudert. Nézze meg, van-e tefloncső. Ha megfelelő a hossza.
  2. Ellenőrizze, hogy a hűtőventilátor jól működik-e, a levegőt a melegítőbe nyomja, de nem szívja ki a hűtőbordát.

[szerkesztés]

Közelebb nézve a fotóidhoz, biztos vagyok benne, hogy nincs ilyen teflon pipád. A spiráljának lapos külső (virtuális) felülete van ... pontosan úgy néz ki, mint ha 4 mm átmérőjű forró csőbe tolnák.

[edit2] kérjük, nézze meg a kép enter image description here

Vagy hiányzik a PTFE cső, vagy 3 mm-es izzószálhoz tervezett alkatrészeket használnak.
@RyanCarlyle yup ... jó pont.
Szögezte le. Nincs teflon a csőben. A cső egyik végén van egy fém ajak, így 3 mm nem fér el. A másik végének nincs ajka. Csak csupasz fémcső. Egy másik probléma az, hogy a hűtőborda nem nyomja a hővédő pajzsot. A csavarok túl hosszúak, ezért ott lógnak mellette. 2 anyát tettem a csavarok fejére. Most a hűtőborda nagyon szorosan a hővédő pajzshoz van szorítva. Ennek kissé hűvösebbnek kell lennie a csavar tengelyén.
@Curtis, de miért van ilyen hosszú cső a hűtőbordából? Valami nincs rendben. a Hotend meleg végén :) a fűtés és a hűtőborda között legfeljebb 2..3 mm lehet a rés. Ez hőgát. Csökkenti a hőátadást a fűtéstől a hűtőbordáig. Mindenképpen túl nagy a különbség. Meg tudnád mutatni HE-t hűvösebb ventilátor nélkül?
Vessen egy pillantást a fenti képre a hozzászólásomban, minden rész fel van címkézve. Láthatja a ventilátort. A ventilátor alja egy szintben van a hűtőborda aljával. A cső közvetlenül az ott lévő mosdóba kerül. Körülbelül 1 cm-re van a fűtéstől a mosogatóig. Azt hiszem, a probléma az, hogy a fém torokban nincs műanyag cső, amely a fej felé vezet. A másik probléma az volt, hogy a hűtőbordák nem voltak szorosan egymás mellett. Ezt kijavítottam, és várom az új torokrészeket, amelyeken belül a műanyag cső található.
@Curtis Azt vettem észre, hogy felvettél képet, de kérlek, készíts egy fotót hűtőventilátor nélkül. segítene kitalálni a beállításokat. Ezt kérem, mivel helytelen a lyuk ilyen hosszú hőgáton. Az egész menetnek a hűtőbordán belül kell lennie ... feltételezem, hogy a hűtőborda fejjel lefelé felszerelhető :)
@Curtis lásd a edit2-t válaszomban
Frissítettem az eredeti bejegyzésemet még pár képpel. Távol vagyok a nyomtatóimtól, de jó képeket találtam online a pontos beállításomról. A csövet nem lehet magasabbra mozgatni a hűtőbordába, mint az extruder útjában. Azt hiszem, 7/8 "-kal lerövidíthetem a csövet. Rendeltem csöveket, amelyeken belül teflon van. Remélhetőleg ez segít. Lényeg az a lényeg, hogy a HIC szörnyen formatervezett az extruder / nyomtatófej szerelvényükkel. Képtelen és lusta .. Mint egy 11 éves gyerek, véletlenszerű részekkel, feltörték az egészet. (valószínűleg így tervezték)
amra
2016-05-24 19:17:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A hőblokk és a hűtőborda közötti távolság túl nagy (3/4 hüvelyk, majdnem 2 cm). Ezen a területen az izzószála félig olvadt állapotban van, nem hűtött, mint a hűtőborda részén, és nem olvad meg, mint a hőblokk részen. A lehető legkisebbet, 0,5 cm-nél kisebbet kell elkészítenie.

A forró végekkel kapcsolatos nagy információforrás a Thomas Sanladerer által készített videó: Készítsen saját 3D nyomtatót: Melyik hotendet válassza!

Caleb Foster
2018-07-07 23:14:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megállapítottam, hogy ez az első réteg nyomatain történik, amikor egy nagyon nagy rétegről van szó. Ha valami nagyon alacsony a kezdeti ventilátorsebesség, és sokáig nyomtat (azaz óriási első réteg), akkor fel fogja csavarni az izzószálat. Köszönöm a válaszokat, én is zavart voltam.

Üdvözöljük a Veremben! Javaslom, hogy vegye át a [túrát], majd fejtse ki, hogy a termék hűtőventilátorának sebességének megváltoztatása megváltoztatta-e a viselkedést. Zavartnak érzem magam, hogy ez hogyan hatna a nyomtatásra, mivel a hűtőborda hűtőventilátorának folyamatosan működnie kell, hogy megakadályozza a főzőlap túlsütését, szivárgását vagy eltömődését.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...